Budjetti

Nyt kun on julkaistu ihana juhlapaikkamme, tarvitsee varmasti myös sanoa muutama sana budjetista. Tässä vaiheessa, kun häihin on yli vuosi jäljellä, on vaikea sanoa budjettia tarkaksi. Alustava luonnos siitä on kuitenkin jo syntynyt. 

Esille on noussut monissa muissakin hääblogeissa häihin käytettävä budjetti ja muut raha-asiat. Moni hääblogin kirjoittaja on aika pitkälle samaa mieltä kanssani budjetista. Minun ajatukseni häihin käytettävästä summasta on se, että tulemme säästämään häihin meille kohtuullisen summan, jolla saamme sellaiset häät kuin haluamme/budjettimme riittää. En usko, että häistämme tulisi yhtään paremmat tai huonommat, oli sitten rahaa tupoittain tai ei.

Pieni osa häidemme ohjelmasta yms. tulee "suhteilla". A:n yksi kaasoista hyödyntää omaa ällistyttävän upeaa ammattitaitoaan kakkujen leipomiseen, tässä syy kakkubuffetin kehkeytymiseen. Myös valokuvaajamme on tulossa häihin enemmän vieraaksi kuin kuvaajaksi. Koristeluun tulemme käyttämään jonkin verran kierrätysmateriaalia ja loput koristeista varmaankin lainataan ystäviltä tai vuokrataan jostakin ihanasta häätavaravuokraamosta. Yritämme säästää tämän kaltaisissa pienissä asioissa, loppujen lopuksi säästettävä summa saattaa olla merkittävä.

Meillä kokonaisbudjetti liikkuu hieman alle 10 000e. Se, minkälaiseksi budjetti loppujen lopuksi kehkeytyy, on arvoitus meillekin. En näe tarpeelliseksi erotella budjettiamme sen kummemmin, rahaa valuu eri suuntiin, that's it! Keskitymme säästämään asioissa missä voimme. :)
Onko teillä säästämiskeinoja häihin? Kuulisin mielelläni!

-E





Kommentit

  1. Mä rupesin laittamaan joka kuukausi kirjekuoreen x-summan rahaa aina palkan tultua, näin tulee säästettyä huomaamattaankin eikä tunnu säästämiseltä :D
    Me säästetään myös melkein kaikessa missä pystytään, samoilla linjoilla teidän kanssa myös siitä että pyritään käyttämään esim. vuokraamoita somisteiden kanssa(Lahden seudulle on ainakin Paulan Juhlapalvelu, jolla on valikoimaa!), ystävien varastoja ja mm. pöytäkukat äiti lupasi (yrittää) kasvattaa. Tuntuisi turhalta ostaa yhtä päivää varten paljoa tavaraa, joille ei jälkikäteen olisi mitään käyttöä. Saahan hääkamaa tietty myytyä eteenpäin, mutta se onkin aina oma prosessinsa..

    Meille näitä pieniä juttuja, joiden ei meidän mielestä tarvi olla niin justiinsa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin hyvä säästökeino! Täytyykin laittaa mieleen! Ystävillä ja vanhemmilla on kuitenkin paljon tavaraa mm. lyhtyjä, valoja yms. mitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää ennen uuden ostamista. En paljoa ole ehtinyt lukemaan näistä häätavaravuokraamoista, joten kiitos vinkistä! Muutaman kerran olen somistevuokraamon sivuille eksynyt ja tokaissut, että se on meidän tilanteessa enemmän kuin tervetullut tapa hankkia tavaroita häihin! Varsinkaan kun en mikään kovin innokas myyjä häiden jälkeen ole. Säästyn siltäkin hommalta!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit